2010.11.02. 16:15 alec63

Október 31-én megvolt a préselés. 3 hétig tartott a 'maceráció', igaz a zajos erjedés abbamaradt kb. 10 nap elteltével. Nem tudom, hogy kiforrott e rendesen vagy a hideg beállta miatt állt le az erjedés. Kiderül, amint meglesz a borlabor eredménye. Szintúgy a kénszint, ami már hetek óta nem hagy nyugodni. A  hordót sikerült teletölteni, sőt még ezen felül is van kb. 20 liternyi bor, üvegben, zacskóban. Kell is majd töltögetéshez, fejtéshez, bár a fejtéssel kapcsolatban (is) még bizonytalan vagyok. Kell e egyáltalán, és ha igen, akkor mikor. Okt. 30-án voltunk az Orsolya Pincénél, Ostoroson, Ők nem nagyon fejtik, derítik, szűrik a boraikat, és mégis. Az Abrakadabra és a Tehéntánc....hát ha egyszer ilyen borokat tudnék csinálni. Orsolyáéknál a pincéban épp úgy erjesztőkádban volt még egy adag kékfrankos, mint nálam. Megkóstoltam, nagyon hasonlított az enyémre, remélem ez azt jelenti, hogy még nem csesztem el semmit. Érdekes, a Tarnóczi Zoli is azt mondta (sok más borásszal együtt), hogy minden  a szőlőben dől el, a pincében már csak elrontani lehet a dolgokat. Meglátjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: orsolya technológia préselés

A bejegyzés trackback címe:

https://flsbor.blog.hu/api/trackback/id/tr472416405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása