Ellentétben a szőlővel én elég nagy lemaradásban vagyok, de igyekszem minden fontosról beszámolni, így utólag is. Július eleje, mint évek óta mindig, Egerben a Bikavér Fesztiválon a helyünk. Az új helyszín, az Érsekkert határozottan javított a körülményeken, egyrészt a hőség sokkal inkább elviselhetőbb a gesztenyefák alatt, ráadásul egy tavirózsás kis tó partján a fűben heverészve kóstolgatni a Buttler bikavéreket, azért az nem rossz. Ha már Buttler bikavér. Érdekes volt, hogy két sátorban is volt Buttler pincészet, egyik a régi, a másik az új, a Buttler Zrt. A szokásos történet, a borászatnak pénz kell, jön a befektető, aki aztán egyre több mindenbe akar beleszólni, a vége pedig a szakítás. A 'régi' Buttler állítólag Bukolyi Családi Borászat néven fog működni a jövőben. Kíváncsi leszek milyen borokat készítenek majd a Nagy-Eged hegyi ültetvények nélkül.
A legtöbb interjút szerintem a Gajdos pincészet tulaja adta, aki kitalálta a bio pí bikavért. A bio még hagyján, de aztán a bort palackozás előtt átküldik valamilyen pí-miskulancián és ez jót tesz neki állítólag. Megkóstoltam, és tényleg egész jó volt! Bár szerintem nem a pí miatt. Mindegy, reklámnak jó.
A borokról. Bár két délutánt is szorgos kóstolással töltöttünk, most nem igazán volt olyan bikavér ami kimagaslott volna a mezőnyből, jó volt a Buttler '06, Gál Lajos '08, St.Andrea Hangács '08, Bolyki '07, Demeter '06, jólesett melléjük a vörösboros marhalábszár fűszeres kuszkusszal (hogy a sznobságnak is adjunk egy kicsit).
Azért délelőttönként kijutottam a saját szőlőmbe is, hajtások igazgatása, zöldszüret, sikerült megint egy pár mázsával könnyítenem a tőkéken. Alább egy kép a július 10-i állapotról.