2011.08.26. 14:34 alec63

Ellentétben a szőlővel én elég nagy lemaradásban vagyok, de igyekszem minden fontosról beszámolni, így utólag is. Július eleje, mint évek óta mindig, Egerben a Bikavér Fesztiválon a helyünk. Az új helyszín, az Érsekkert határozottan javított a körülményeken, egyrészt a hőség sokkal inkább  elviselhetőbb a gesztenyefák alatt, ráadásul  egy tavirózsás kis tó partján a fűben heverészve kóstolgatni  a Buttler bikavéreket, azért az nem rossz. Ha már Buttler bikavér. Érdekes volt, hogy két sátorban is volt Buttler pincészet, egyik a régi, a másik az új, a Buttler Zrt. A szokásos történet, a borászatnak pénz kell, jön a befektető, aki aztán egyre több mindenbe akar beleszólni, a vége pedig a szakítás. A 'régi' Buttler állítólag Bukolyi Családi Borászat néven fog működni a jövőben. Kíváncsi leszek milyen borokat készítenek majd a  Nagy-Eged hegyi ültetvények nélkül.

A legtöbb interjút szerintem a Gajdos pincészet tulaja adta, aki kitalálta a bio pí bikavért. A bio még hagyján, de aztán a bort palackozás előtt átküldik valamilyen pí-miskulancián és ez jót tesz neki állítólag. Megkóstoltam, és tényleg egész jó volt! Bár szerintem nem a pí miatt. Mindegy, reklámnak jó.

A borokról. Bár két délutánt is szorgos kóstolással töltöttünk, most nem igazán volt olyan bikavér ami kimagaslott volna a mezőnyből, jó volt a Buttler '06, Gál Lajos '08, St.Andrea Hangács '08, Bolyki '07, Demeter '06,  jólesett melléjük a vörösboros marhalábszár fűszeres kuszkusszal (hogy a sznobságnak is adjunk egy kicsit).

Azért délelőttönként kijutottam a saját szőlőmbe is, hajtások igazgatása, zöldszüret, sikerült megint egy pár mázsával könnyítenem a tőkéken. Alább egy kép a július 10-i állapotról.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál bikavér zöldszüret

A bejegyzés trackback címe:

https://flsbor.blog.hu/api/trackback/id/tr433182038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása