Sajnos csak az erjedés 4. napján tudtam beoltani a mustot az almasavbontóval. Három napig fűtöttem is a garázsban (garázsborászat, hehe), hogy legalább 15 fokos legyen a cefre. Mivel az alkoholos erjedés is tartott még, így nem tudom, hogy végül lement e az almasavbontás vagy sem. Kapott még a cefre kétszer 20-20 gr tápsót, remélem nem lesz sok. Próbáltam kénszintet mérni, sikertelenül. Most vagy az van, hogy túl sok kén van benne, vagy semennyi, mert amit beletettem, az eltünt, elforrt (inkább az utóbbira tippelnék). Felkerült a hordó a pincébe, ha minden jól megy 2 hét múlva préselés, hordóba töltés lesz. Elkészült a présfelújítás is , festés, dongacsere, szép lett.
2010.10.20. 16:27 alec63
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://flsbor.blog.hu/api/trackback/id/tr132386367
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.