Sajnos még nem tűnt el teljesen a tennivalók listája, de azért vannak részeredmények. A házasítás laboreredménye:
- Maradékcukor: 2,9 g/l - száraznak száraz, kicsit ugyan több mint a 10-es évjáraté
- Alkohol: 14,9 v/v % - kicsit sok, nem igazán tudom hogy került bele ennyi, minden összetevőt lemértem cukorra, egyik sem haladta meg a 21.5 -öt.
- Összes sav: 7,9 g/l - ok
- Almasav: 1,2 g/l - az örök probléma, most már persze a hideg pincében nem sokat lehet tenni, remélem jövő nyáron sikerül lebontani.
- Szabad kén: 10 mg/l - kevés, már sikerült pótolni, kb. 25-ösre
Sajnos nem vittem elég mennyiségű bort, így az extrakt vizsgálat most kimaradt, majd legközelebb.
Sikerült feltölteni a kékfrankos hordót, igaz kicsit ki kellett egészíteni a 2010-es borból, ebből fogom a házasítás hordót is kiegészíteni, ha szükséges. A rozém még mindig erjed. Kap még egy hetet.