2011.12.12. 11:43 alec63

Sajnos még nem tűnt el teljesen a tennivalók listája, de azért vannak részeredmények. A házasítás laboreredménye:

  • Maradékcukor: 2,9 g/l  - száraznak száraz, kicsit ugyan több mint a 10-es évjáraté
  • Alkohol: 14,9 v/v %  -  kicsit sok, nem igazán tudom hogy került bele ennyi, minden összetevőt lemértem cukorra, egyik sem haladta meg a 21.5 -öt.
  • Összes sav: 7,9 g/l  - ok
  • Almasav: 1,2 g/l    - az örök probléma, most már persze a hideg pincében nem sokat lehet tenni, remélem jövő nyáron sikerül lebontani.
  • Szabad kén: 10 mg/l   - kevés, már sikerült pótolni, kb. 25-ösre

Sajnos nem vittem elég mennyiségű bort, így az extrakt vizsgálat most kimaradt, majd legközelebb.

Sikerült feltölteni a kékfrankos hordót, igaz kicsit ki kellett egészíteni a 2010-es borból, ebből fogom a házasítás hordót is kiegészíteni, ha szükséges. A rozém még mindig erjed. Kap még egy hetet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flsbor.blog.hu/api/trackback/id/tr783457494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása