2011.09.26. 14:23 alec63

A hétvégi (szept. 24) kékfrankos próbaszüret eredménye: cukor - 21 (!), sav 6,5 - 7 között, amennyire a barkács borlabor készletemmel meg tudtam állapítani. További tudományos vizsgálódás alapján - kocsány barnul, magok barnák, szétrágva nem keserűek - ,pénteken  (szept. 30) szüretelünk, tiszta szerencse, hogy pont péntekre van kölcsönözhető bogyózó.  Most már csak azon kell izgulni, hogy ne lopják le addigra a termést.

A portugieser szürettel gyorsan végeztem, leszedtem mind az 50 kilót, ami a kézzel bogyózás végén egész soknak tűnt. Most egy műanyag hordóban várja az erjedést. Fajélesztőt, tápsót nem kapott, még ként sem, csak amit rásprickoltam tetejére. A bogyók nagy része nincs is szétzúzva, kíváncsi leszek, hogy fog így erjedni.

Úgy néz ki lesz merlot is, kb. 1 mázsát 'integrálok', mondjuk hogy mindezeket hová teszem, arról még fogalmam sincs, de gondolatban már a házasítás arányait tervezem. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: merlot kékfrankos portugieser labor próbaszüret

A bejegyzés trackback címe:

https://flsbor.blog.hu/api/trackback/id/tr823257761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása