A hétvégi (szept. 24) kékfrankos próbaszüret eredménye: cukor - 21 (!), sav 6,5 - 7 között, amennyire a barkács borlabor készletemmel meg tudtam állapítani. További tudományos vizsgálódás alapján - kocsány barnul, magok barnák, szétrágva nem keserűek - ,pénteken (szept. 30) szüretelünk, tiszta szerencse, hogy pont péntekre van kölcsönözhető bogyózó. Most már csak azon kell izgulni, hogy ne lopják le addigra a termést.
A portugieser szürettel gyorsan végeztem, leszedtem mind az 50 kilót, ami a kézzel bogyózás végén egész soknak tűnt. Most egy műanyag hordóban várja az erjedést. Fajélesztőt, tápsót nem kapott, még ként sem, csak amit rásprickoltam tetejére. A bogyók nagy része nincs is szétzúzva, kíváncsi leszek, hogy fog így erjedni.
Úgy néz ki lesz merlot is, kb. 1 mázsát 'integrálok', mondjuk hogy mindezeket hová teszem, arról még fogalmam sincs, de gondolatban már a házasítás arányait tervezem.