Válasz az előző posztban feltett kérdésre: igen. Vagyis most már biztosnak tűnik, hogy szeptember 30-án szüret. Persze, ha az istenek és a zúzó-bogyózó kölcsönzők is úgy akarják. Cukrot és savat még nem mértem, most hétvégén szeretném ezt megejteni. Valamint a 30 kilónyi portugieser leszüretelését is. Azt még nem tudom mit kezdek vele, valószínűleg megy a kékfrankosba, hogy kicsit fűszerezze.
A tavalyi bort sikerült lepalackozni, legalábbis kb. a 2/3 -át. Ennyi palack volt. A többi, kb. 60 liter, egyenlőre műanyag kannákban, ideiglenesen. Még csináltattam egy utolsó laborvizsgálatot palackozás előtt; 11,4 alkohol, ez jó, nem csökkent az 1 év alatt, illó: 0,5 g/l, ez is elfogadható, sajnos almasav is maradt, 1,8 g/l, nem tudom mit kellett volna csinálni vele, melegben volt, alacsony kénszinttel, még be is oltottam almasavbontóval, mégsem bomlott le. Nem baj, ez most így sikerült, hátha a palackban még alakul. A képen a pincében lerakott palackok, (sikerült végre funkciót találni a mindig kerülgetett malomkőnek).