2011.02.14. 18:00 alec63

A szőlőmunkák közül a metszést szeretem  a legjobban. Minden tőke más, mindegyikhez másképp kell hozzálátni, megnézni milyen vesszőket hozott, próbálni a káoszból megítélni, melyek  maradjanak, kell e esetleg egy drasztikus fiatalítás (tőkenyak fölött a törzs elfűrészelése).  Évek óta próbálom, hogy a metszést már télen - tél végén megcsináljam. Ebből már kitalálható, hogy ez eddig még sosem jött össze. Na de most. Hathatós segítséggel (fiam) sikerült végezni a kékfrankos kb. 400 tőkéjével. 

Két megmetszett tőke, háttérben a Nagy-Eged

 

Elvállaltam még egy darab  portugieser szőlőt, nagy termés mondjuk nem lesz rajta, mivel tavaly nem volt megmetszve. Most ezért brutális visszametszéseket kell csinálni, termővessző csak itt-ott marad. Már csak egy kis merlot kellene, aztán indulhatna a bikavér project.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kékfrankos portugieser metszés nagy eged

A bejegyzés trackback címe:

https://flsbor.blog.hu/api/trackback/id/tr282661058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása