2010.10.11. 11:03 alec63

Szőlőfelvásárlóm úgy döntött, hogy Thaiföldre költözik. Nem is lenne ezzel semmi baj, én is szívesen tölteném ott az időt, vannak ott jó merülőhelyek,  de sajnos  vitte magával  a tavalyi szőlőtermésem árát is. Sőt, úgy tudom, másokét is, így várhatóan nem fog hazatérni egyhamar.

Mondjuk különben is ihatatlan szarok voltak a borai. Gondoltam én ettől csak jobbat tudnék csinálni, így hát belevágtam. Indulási leltár: kb. 400 tőke kékfrankos szőlő az egri borvidéken, egy felújítandó prés (nagyszülői hagyaték) és egy kicsi pince, víz-villany nélkül. Ezekhez jött egy használt francia barrique hordó (5 v. 6 éves) megvásárlása a Bolyki Janitól.

2010. szeptember 18; megvolt az első próbaszüret, 16 -os cukor.  A fürtök szépek, egészségesek, úgy látszik nem volt hiábavaló a fürtritkítás, igaz nem augusztus közepén kellett volna csinálni. Majd jövőre.

 Hordóreparálás

Szólj hozzá!

Címkék: cukorfok próbaszüret

A bejegyzés trackback címe:

https://flsbor.blog.hu/api/trackback/id/tr172362313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása